I <3 NY

Idag kom min bror hem med en present ifrån New York. Förutom den konkreta presenten så hade han tusen saker att berätta och jag vill bara åka åka åka åka åka till USA. Han säger att New York är bättre än man trodde. Jag kan inte ens föreställa mig hur bra det är då. Ta mig dit.

NU!

Jag är så trött. Hur kan man bli så trött av att jobba? När man dessutom har trevligt på jobbet och skrattar sig igenom dagarna?

Nu: vila. Sen: grilla.

Dagsverk:

Kliva upp i ottan.
Jobba stenhårt (innebar idag att leka lekar och äta risifrutti i solen. typ. Men imorn kommer eleverna, då blir det andra bullar).
Cykla i värme.
Vattna alla blommor inne och ute. Tog typ en timme.
Laga mat.
Nästan somna i soffan klockan sju.
Duscha.
Fixa med Banken.
Lyssna hysteriskt mycket på Håkan och Florence.

Finfint! Men fasen vad jobbigt det är att jobba. Det tycker jag efter en dag, tänk när man har jobbat i 45 år. Shit pommes.

Nu ska jag käka jordgubbar och ta ett avsnitt. Presidenten har sömnsvårigheter och spelar shack, det är thrilling!

Peace and Love!

Ååååååååh, gaaaaah! 
Vilken bra festival! 
Så roligt, roligt, roligt!

Sol i ögonen på en stor äng med tusentals människor runt om en och ens bästa vänner bredvid sig och sin favoritmusik i öronen och sina idoler på en scenen mitt framför en. Och lagom mycket konstigheter, flum och enormt mycket skratt och fniss. Lovely!

Och inatt (eh, klockan sju) när jag smög upp för att dricka vatten tittade jag på mina vänner som låg och sov som små barn och då tänkte jag hur lycklig jag kan skatta mig själv som har sådana bra och fina vänner. Sen somnade jag väldigt gott.

Tack för peace and love!
<3

It's like travel with the question.

Jag dööör av beslutsångest. Kan man dö av det? Isåfall känns det nog såhär precis innan.
Inte nog med det. Jag har nervositetsångest också, inför jobbet imorgon. Tänk om alla är jätteläskiga och elaka. När måste man gå upp om man början halv nio? Jag har glömt bort eftersom jag inte har börjat så tidigt på ett år. Det är konstigt. Undrar hur det ser ut ute då. Är det varm? Är det ljust? Är människor vakna? Kommer jag träffa min granne i morgonrock vid postlådan?

Alla dessa frågor som gräver hål i en.

Beslutsångest 2.0

Jag trodde att jag visste vad beslutsångest var. Skinka eller Salami? Cola eller Fanta? Klänningen i blått eller klänningen i grått?

Men hell, jag hade inte den blekaste aning. För på sistonde har det börjat tona upp sig ett stort jäkla berg av beslutsångest. Riktigt beslutsångest. Den handlar om riktiga, viktiga saker. Inte vilken ögonskugga som passar bäst till dagens outfit.

Det finns jävligt många faktorer som spelar in. Bestluten handlar om: att plugga i höst eller inte plugga? Om jag ska plugga, har jag då sökt till rätt utbildning? Om jag inte ska plugga, vad ska jag då göra? Jobba? Om jag ska jobba, vart ska jag då jobba? Ska jag flytta och jobba eller ska jag vara hemma och jobba? Och om jag ska plugga, vart ska jag då bo? Om jag ska plugga kommer jag inte kunna resa på tre år. Såvida jag inte tar ett sabbatsår? Man kanske skulle plugga och ta ett sabbatsår? Men hur blir det då med...

Ja, ni förstår säkert mina problem. Jag hatar det. Det tar aldrig slut.
In the words of E. Åkesson "Jag får panik".

Till botten av ån.

Jag går inte isär när jag går med dig.
Jag har aldrig varit normal, bara när jag går med dig.

Idag älskar jag Håkan Hellström igen för första gången på evigheter. När jag älskar håkan undrar jag massa saker. Till exempel hur han kan sjunga om precis det som jag känner.

Here you come again.

Jag tror att universum driver med mig. Vart jag än vänder mig finns te, Dolly Parton, Dusty Springfield, Värmland, rosor, träd, Angels med Robbie Williams, Finland och sms.

Saken är den att det finns en röd tråd. Och jag tror att någon eller något försöker säga mig någnting.

Men tell me something I don't know.

Golden.

Jisses vilken vecka. Det går inte att beskriva hur underbar den har varit. Nästan ingenting kunde ha gått bättre! Om jag kunde skulle jag göra om den 1000 gånger. Jag har haft några favoritstunder under veckan. Nu ska jag berätta om dem. Utan inbördes ordning.

1. Promenaden ner till stan från Marit på måndagen. Till etage. Stämningen var total! Vi skrek och skålade och kramades och var glada och inga bekymmer fanns i hela världen. Så jävla underbart!

2. Utspringet. Mirja sade precis innan att det kändes som när man sitter högst upp i fritt fall och ska släppas ner. Exakt så kändes det. Som att fjärilarna i magen var så många att de inte visste vart de skulle ta vägen. Och sen fick man klartecken från Sune att man fick springa. Och jag sprang först av alla med HV06-skylten i högsta hugg och jag skrek och sjöng. Sen blev man överöst med blommor, champagne, nallar, godis och kramar i all oändlighet. Jag ville aldrig att det skulle ta slut. Och alla som jag ville skulle ta emot mig var där. Så härlig känsla!

3. Vagnen. När vi klättrade upp på vagnen som var den snyggaste i världen. Och man stog där med sina bästa vänner i ett glädjerus och alla ville ta kort på en och jag vinkade drottning-Silvia-vinken och mådde så bra. Och vi åkte iväg och sjöng och skrek i alla olika tonarter som finns. Och alla log och var stolta och jag var så stolt över alla andra och mig själv att jag var tvungen att skrika ännu lite mer!

4. Tåget. Fyfan vilken stämning! Jag har alltid velat gå i det där studenttåget. Med samba-rytmerna i bakgrunden, marchera fram i takt och skrika sig hes. Så underbar känsla, så underbar stämning!

5. Den sista halvtimmen innan jag skulle åka från min studentmottagning. Det är nästan den bästa halvtimmen jag varit med om. Eftersom min skjuts var sen hann jag med att ta ett glas vin och umgås med de bästa människorna jag vet utanför the fab 7. Vi skrattade och skämtade och pratade och sjöng och hade så trevligt att jag nästan aldrig har haft så trevligt. Jag kommer ihåg att jag skrev för typ två år sedan att "på min student ska alla som jag vill ska vara där vara där". Och alla som jag ville skulle vara här var här! Utan att jag hade bett om det ens. De kom för min skull och det fick mig att känna mig som den lyckligaste i hela världen. På riktigt. Jag svävade på moln när jag gick därifrån.

6. Hela den underbara lördagen. Jag dör vilken perfekt kväll och natt. Den hade allt! Fnitter, fina kläder, god mat, vin, vänner, dans, dans, roliga sms, kramar, glädje, sorg, nattmackor, prat, prat, prat och kärlek.

7. När jag fick veta att jag är guld för någon. Vad finns det mer att säga? Det är ju det bästa som kan hända en nästan. Jag somnade på moln.

Shits!

Imorgon tar jag studenten. 
Studentveckan har varit sjuk och rolig. Sjukt rolig. Jag är redan sjukt trött, men det skiter jag i. 

Nu ska jag klä vagnen.

Grattis till oss alla!

Tant!

Jag ser ut som en liten tant just nu, med papiljotter i håret. Mamma envisades med att rulla mitt hår med riktig läggningsvätska och shit pommesfrites så nu sitter jag här med rullar i huvudet.

Jag är väldigt nervös inför veckan som kommer. Min mage har massa fjärilar i sig som flyger fort som tusan. Men det är bra nervöst. Det kommer bli så roligt tror jag! Jag hoppas bara att det inte regnar. Men om det gör det ska jag njuta ändå, vad gör väl lite regn?

Det blir vad man gör det till vill jag tro.

The West Wing!

Jag har nyss sett ett av de bästa avsnitten av en TV-serie jag någonsin har sett. Gåshud! Jag dog av braighet. Alla borde titta på Vita Huset, det är den mest välproducerade TV-serien genom tiderna. Och det är inte bara fanet Emma som talar, utan det är allmänt känt!

Det handlar om USA:s president, Vita Huset och alla som jobbar där. Om USA, samhället och livet. Det är mycket politik och maktspel och strategier och korruptioner och komik i det hela. Det låter fruktansvärt ointressant men det är sjukt intressant och spännande. Men om man vill se kärlekstrassel och snygga killar är man fel ute. Men om man är trött på det finns det inget som slår Vita Huset. Jag har lärt mig sjukt mycket om allt av det.

Se det!

Det går bra nu, kompis det går bra nu!

Vilket flyt jag är inne i! Peppar peppar, ta i trä.
Klarade teoriprovet
Kirra biljett till mösspåtagningsfesten
Kirra biljett till peace and love

Men! Framförallt satte jag nytt rekord på tetris: 118 846!! Det är helt otroligt. Slå det om ni kan!
Och allt detta är gjort på en endaste liten dag. Vilket dagsverk!

Att-göra-lista

Bli frisk
Ta körkort
Inte bli sjuk igen
Inte bryta något ben
Inte få mycket finnar eller bränna mig röd

Allt detta ska ske inom de närmsta nio dagarna.

Hemligt läger.

Om några timmar ska vi iväg på hemligt läger med klassen. Ska bli mycket spännande att se vad det blir för hemlis. Har försökt dra lite fakta ut Jon, men efter att jag påpekat att han råkade försäga sig genom att berätta att vi skulle vandra har han hållit tyst. Typiskt.

Hoppas bara att jag inte kommer hosta ut mina inälvor. (Inälvor är ett ganska fint ord kom jag på nu. Älvor som bor inne i kroppen. Måste akta så att jag inte hostar ut dem, de bor ju i mig. Fast äckligt.)

RSS 2.0