Adios amigos!

Iiiihl! Nästan allt är packat. Nästan känns det som att jag har glömt mycket. Men alla säger till mig att har jag bara pass och pengar så klarar jag mig. Hoppas det. Hoppas min väska går att stänga, har inte provat.
Det har hela tiden varit såhär: Det är ett halvår kvar tills vi åker, det är asmycket! Du kan tänka på det lite senare.
NU är det lite senare. Det är avfärd Imorgon!!!!!!!1111ett
Plus att jag inte kan fatta att vi ska vara borta i nästan två veckor. Det är sjukt lång tid, 1/5 sommarlov jue!



Hejdå allihopa, vi ses om två veckor! PUSS!

Vardagslyx och en extremt kort reflektion över gårdagens blogggalavinnare.

Som tur var var filosofiprovet inte så ångestframkallande som jag trodde att det skulle vara. Men man ska inte ropa hej! Kanske behövs kompletering, hoppas inte. Skona mig!

Förutom provet blev det lite vardagslyx idag med massage och fika innehållande skagenbaguette, capuccino och Lisa. Najs Fredag, lite lagom ansträngande sådär. Fredag borde förresten inte räknas som vardag, man säger ju att det är helg. "Vad har du gjort i helgen?" "Jo, i Fredags så...." knas.

Hämtade även ut Polsk valuta och införskaffade lite nödvändigheter inför resan, så jag känner mig lite, lite, lite lugnare än igår. Tur!
Ikväll ska Favorit-Lars sjunga favorit-låten One med U2. Kan ju inte bli annat än fantastiskt, som jag brukar säga.

Förövrigt: På VeckoRevyns blogawards igår vann Kenzas blogg kategorin bästa blogg. Pinsamt. Ska inte spy ur mig galla med risk för att bli lite, lite, lite mer som Alex Schulman. Hemska tanke.
Låt mig iallafall säga att jag hade föredragit Blondinbella framför Kenza. Men hur mycket säger det, egentligen?

Ångest. Lite, bara. Rädd...

Har trotsat huvudvärk och trötthet och skrivit hela dagen. Expeperimentet är så gott som färdigt för inlämning och strukturen börjar ta form på Terrorism och Demokrati. Hade helst velat vara klar med allt innan vi  åker på måndag, så det blir väl att sitta här hela helgen. Måste packa också.

Jag måste erkänna att jag är mycket nervös över denna tvåveckorstripp, Polen och Turkiet, som väntar. Inte som förra gången när jag var rädd för att min väska skulle komma bort (befogad rädsla!!!!) och att vi skulle störta. Nu är det mer en tänk-om-nått-går-fel-det-finns-så-mycket-som-kan-gå-fel-hjäääälp rädsla. Känsla av att jag har glömt nånting, som att jag inte ser allting clearly.
Fokuserar på fel saker. Istället för att packa och se till så att jag inte glömmer något sitter jag här och skrämmer upp mig själv.

Nu ska jag sova bort allt vad rädsla och ångest heter. Hoppas jag. Imorn har jag filosofiprov. Är dödsrädd. Ångest.


För vi har varann.

Det finns ingenting vi inte kan, för vi har varann.

Man tror att en människa ur det förflutna faktiskt tillhör det förflutna.
Tills man råkar få i sig en godis med violsmak och massvis med minnen väller fram.
Då vet man inte längre vad som är upp
och vad som är ner.

That's pretty much vad gårdagen handlade om.

Love me do.

Jag bli alldeles varm i magen när jag ser gamla tanter och farbröder som går och håller varandra i handen. Då tror jag på evig kärlek.

Karma är en annan sak som jag tror på ibland. Ofta förstår jag inte hur man kan tro på sån kosmisk TomasDiLevapropaganda. Men sen, när någon får det den förtjänar 
blir det så oerhört tydligt
att karma
existerar.

Blablabla.

Vissa av er kanske minns att jag för lite mer än en månad sen hade världens livsglädje. Jag trodde på mitt liv och jag trodde på framtiden. Just idag känner jag bara att jag inte kan förstå hur jag kunde känna så. Jag tror inte ett skit på framtiden, jag är  och har varit totalt orkeslös de senaste två veckorna. Jag orkar på sin höjd gå i skolan tre timmar, cykla hem och sen ligga på soffan resten av dagen. Jag väntar på att nått ska komma och dra bort mig från that 70's show, daska till mig i ansiktet och ge mig lite kraft. Så att jag kan komma på vad jag vill göra med mitt liv, skriva in mig på körskola, ta körkort, ta tag i mina skolarbeten som står på tomgång, börja träna, vara drivande i nån fråga nån gång, skaffa ett jobb så jag kan tjäna pengar, komma på vad jag brinner för, lära mig saker och bli det jag vill. Och allt annat som man borde göra.
Men nej, det kommer inte att gå. Inget kommer att dra upp mig och jag kommer inte göra det själv. För jag vill bara sova, äta godis och titta på livet nere i Eric Formans källare genom en liten glasruta.

För en månad sen hade jag trodde jag att jag lätt kunde bli vad jag ville. Idag förstår jag inte hur jag kunde tro det. Idag är jag arg på skolan, mina lärare och resten av världen. Efter att ha sett partiledardebatten igår är jag är på regeringen. Jag är arg på mig själv och alla andra. Jag kommer inte att bli nånting. 

Nu ska jag sova och hoppas att jag kanske har lite mer energi imorgon. För jag höll bokstavligt talat på att somna på dansgolvet idag. Nått är inte som det borde.

Don't throw your hand

Jah, det var plugga jag skulle göra idag ja! Skriva om terrorister... Inte åka till ica eller äta choklad eller titta på grey's anatomy eller prison break... eeeeh...
Har iallafall skrivit lite, kanske en halv sida. Mestadels svammel, men vafan! Jag intalar mig att jag får vara lite seg på en söndag, det är ju ändå vilodagen.


Har iallafall haft en skitbra helg. Gårdagen innehöll mycket roligt, ansiksmasker, bubbelpool, icareklamer, roligaste gången på etage kanske. Dans, dans, dans, pratade med offret, det var roligt. Återgav konverationen fem gånger, ingen fattade nån av gångerna, åkte buss, kom två på Lisas idol-lista.
Fett!

Om åttadagar åker vi till Polen och Turkiet. Jag har resfeber så in i norden. Tills avfärden lyssnar jag på när Lars återuppväcker en gammal och glömd underbar låt och får gåshud om och om igen.


love!

Fifan!

Ja, som vissa av er vet såg vi en otroligt obehaglig men ack så bra film på psykologin den här veckan.
Det här kan man läsa på wikipedia om filmen Experimentet:

"Filmen grundar sig på ett verkligt experiment (Stanford prison experiment) som utfördes vid Stanford University 1971 där 24 frivilliga delades upp i fångar och vakter. I en källare byggdes ett slags fängelse. Vakterna fick i uppgift att sköta fängelset på det sätt de ansåg lämpligt, förutom att de inte fick använda fysiskt våld. Experimentet skulle ha hållit på i två veckor men avbröts den sjätte dagen."

Den sista meningen är ju helt sjuk. Fatta hur störda människor kan vara, hur sjukt dom kan bete sig och hur lätt man påverkas och formas efter andra. Och hur snabbt det kan urarta. Experimentet skulle ha hållit på i två veckor, men avbröts efter sex dagar för att det urartade snabbare än man trodde. Säger inte det en hel del om människans natur? Människan skrämmer och äcklar mig lite ibland. Se filmen, säger jag bara.

En av mina mentorer sa i en diskussion i veckan följande: Jag tror att ni alltid bär med er skolan på ett sätt som inte elever på andra program gör. Ni går alltid i skolan.

Och ja, det gör vi banne mig. Här sitter jag och reflekterar över och bloggar om filmen klockan kvart över tio en fredagskväll.

Trevlig helg, mina vänner!


Prestationer!

Jävlar i min lilla låda vad jag har varit effektiv idag.
Hade bokdiskussion, gick bra. Bokade in tid för Filosofiprovet. Efter det gav jag kyliga blickar till elakingen och gick till biblioteket. Skrev ut typ 30 sidor hjälpmedel till hemtentan i Samhällskunskap. Skrev klart och skrev ut två svenskainlämningar. Lämnade in inlämningarna. Gick för att boka in en handledningstid. Hörde min handledare handleda och blev irriterad och fick beslutsångest över vilken tid som skulle passa bäst, gick därifrån. Åt inte lunch eftersom jag inte ville sitta själv i matsalen... Tog med en hel kasse med block och gick ner på stan, köpte efter många promenader hit och dit en tröja. Gick till stasbiblioteket och lånade en bok som jag har tänkt låna i typ ett halvår! Blev stolt över min förmåga att lokalisera mig själv på biblan. Cyklade hem, fick typ blodsockerfall eftersom jag inte hade ätit nåt..

Och nu sitter jag här! Kanske inte låter mycket för världen, men för mig var det otroligt bra gjort. Man får så mycket gjort när man inte har nån kompis med sig. Men fan, vad tråkigt det är. Pratade i stort sett inte med nån mellan diskussionens slut 11.30 och när jag kom hem ca. 14.00. (Okej, det var inte så lång tid.)

Ikväll ska jag, Lisa, Bräl, Ida och Hajdan iväg på ett, för att citera blondinbella, "Event"! Lager 157, here we come!

På tal om Blondinbella, missa inte kvällens debatt. Blondinbella ska debattera alkoholkonsumtionen hos unga, kan (kommer) bli roligt och lite intressant. 21.00 SVT1.

We are the 90's.

Skoja inte, hur många bra låtar det finns från 90talet. Ingen nämnd, ingen glömd. Löööv! Jag var bara tvungen att säga det...



Idag är Johan Glans på TV. Han är min favoritkomiker, tror jag... Jo, jag älskar honom iallafall. 21.00 på SVT 1. Två av mina favoriter i samma program- Johan och Kristian Luuk. Släng in Björnis, David Batra och en påse lösgodis så är jag gladare än på julafton!

Nu ska jag äta kladdkaka.
PUSS!






Tired!

Jag skulle ju stupa i säng, jag skulle inte ens orka ta bort sminket. Men här sitter jag nu!
Har haft en bra kväll med trevliga människor. Det var roligt hos Mellis. Det var svettigt på rådis.
Och det blev tydligen också konstigt. Det blir ofta det, allt mer frekvent.

Nåt är inte som det borde. Jag vet inte varför, men det är en känsla som har smugit sig på. Jag anar uggler i mossen. Vad man än gör, så gör man fel. Försöker man göra nått bra blir det dåligt. Jag vet inte ens varför man försöker göra gott.

Jag har gräddrester i ansiktet. Nu ska jag sova.

haha!

Om ni vill veta så skrattar jag så jag gråter i min ensamhet på mittnystädade rum. Det är najs!


RSS 2.0